• Właściwości cukru

    Dodano 26 stycznia, 2024 przez w Grupa Jeżyki

    3 latki, podczas zajęć badawczych po dokładnym umyciu rąk,  poznawały właściwości cukru: jego kolor, smak, zapach, rozpuszczalność w wodzie. Podczas doświadczenia sprawdziły, iż cukier rozpuszcza się nie tylko w ciepłej, ale także w zimnej wodzie. Realizując temat związany ze zbliżającym się tłustym czwartkiem w trakcie badania właściwości cukru zrobiliśmy lukier. Wykorzystując emblematy pączków doskonaliliśmy umiejętności matematyczne i wykonaliśmy pracę plastyczną.

    .

Komentarze zostały wyłączone.
close

error: Zawartość chroniona ! Content is protected !!

Informacja dotycząca ciasteczek (ang. Cookies)
Aby kontynuować przeglądanie stron tego serwisu prosimy o akceptację używania plików cookie.
Aby zmienić preferencje używania cookies należy zapoznać się z więcej informacji